Kaproning

Guldfireren vinder OL-guld i 2012

Drømmer du om at blive den bedste?

Så er kaproning måske noget for dig.
Hvis du vil være kaproer skal du kunne lide at træne, være villig til at bruge rigtig mange timer på træning hver eneste uge. En eliteroer på topplan træner hver dag – to gange om dagen og for en eliteroer på landsholdet er roning vigtigere end alt andet.

Men inden du bliver skræmt helt væk fra denne side – så kan man selvfølgelig også dyrke kaproning på et lavere niveau.
Hvis du skal være kaproer skal du forvente at træne 4 – 5 gange om ugen. Det er nødvendigt for at holde en god form og træne teknik og fart i båden.

I sæsonens løb er der flere ro-stævner (regattaer) i Danmark og Tyskland som vi som regel tager til. Det er dog ikke som i Fodbold eller andre holdspil, hvor der er konkurrence hver uge. Det sker 5 – 6 gange i løbet af sæsonen, vi tager til regattaer.

Årgangsmesterskaber i Holstebro

Det er sjovt at ro kaproning som barn og ung. Det er fedt at arbejde sammen med andre og få båden til flytte sig hurtigt igennem vandet, og kommer man først over stregen har man fået mange timers træning i båden til at nå det ultimative. Det er også fedt at ro singlesculler, hvor man er helt sin egen herre i båden, og hver det er din egen styrke og teknik der gør at du kan få presset båden foran alle de andre konkurrenter, så du kommer først over målstregen og kommer øverst på podiet.

Vi har stolte traditioner og dygtige trænere

I Næstved Roklub har stolte traditioner indenfor kaproning. Vi har ved de seneste tre OL haft Morten Jørgensen med som i 2008, 2012 og 2016 har vundet både guld, sølv og bronze ved OL.
Vi ha også vundet flere Danmarksmesterskaber og Årgangsmesterskaber hos juniorerne. I Næstved Roklub har vi altid været gode til at udvikle talenter, og når vores talentudvikling ikke rækker længere, sørger vi for at talentet kan flyve videre i Danmarks Rocenter eller i et kraftcenter.

Hvis du har fået lyst til at ro kaproning så kontakt kaproningschefen eller kom ned i klubben og hør om hvordan du kan komme videre med din drøm.