Kaproning

Kaproning er for dem, der går med drømmen om at gøre roning til en seriøs del af hverdagen.

Guldfireren klar til finalen
Guldfireren klar til finalen

Det er for dig, der går og drømmer om at få en masse spændende oplevelser i ind- og udland. Ingen spændende oplevelser kommer uden træning, og vil man være kaproer, skal man regne med træning flere gange om ugen.

En elitefoer træner hver eneste dag – og ror rigtig mange kilometer hver dag. Vi har stolte traditioner, og gode resultater. Vi har vundet flere Danmarksmesterskaber – og det flotteste resultat indtil videre var OL guld til Morten Jørgensen og guldfireren ved OL i 2008. I 2012 blev det til en rigtig flot bronzemedalje, og her i 2016 fik han sølv ved OL i Rio. Derudover har Morten Jørgensen og Guldfireren både blevet Europamester og Verdensmester op til flere gange i olympiaderne.

I Næstved Roklub gør vi meget ud af talentarbejdet, og vores juniorer kommer sjældent hjem fra mesterskaber uden medalje om halsen.

Der er derfor al mulig grund til, at du bliver kaproer – for så er det måske dig, der er med til OL i 2020 eller 2024.

kaproning billede 2Sådan foregår det

Den officielle distance i kaproning er 2000 m. Det er den distance der roes til internationale og nationale mesterskaber når man taler kortbane. For juniorer er distancen dog kortere. De helt små ror 500 meter mens de 16 til 17 årige ror 1500 m. Når man ror et løb er der op til seks både på banen ad gangen.

I Næstved har vi mulighed for at træne hver dag hele sæsonen på grund af den lange kanal, hvor vinden som regel ikke vil være en hindring for at træne. Kanalen bliver også meget hurtigt isfri, så efter en hård vinter er roerne fra Næstved nogle af de første, der kan starte med at træne på vandet.

Der kan roes kaproning på alle niveauer. De yngste er 10 år, mens de ældste mastersroere er over 70 år. Så kaprioning er andet end den helt store verdenselite.