Vi vandt årets havnedyst

Ved Næstved Havnefestival stod Næstved Roklub for aktiviteterne på vandet.

En modig sjæl bliver sluppet fri i edon-båden

Vi havde taget to edon-både, en dragebåd og vores egen ponton med ned i havnebassinet, og her sørgede vi for at både børn og voksne kunne få en tur på vandet i en edon-båd. Der var temmelig mange der tog imod tilbuddet, og det skabte lidt liv i havnebassinet.

Mest liv kom der dog da vi havde havnedyst i dragebåd. Det handler om en slags tovtrækning, hvor der er fire der forsøger at få båden den ene vej, mens de fire modstandere forsøger at få båden den anden vej. Det er festligt at se på, når vandet piskes op rundt om båden. Sidste år måtte vi se os slået af Suså Havn, og det har vi jo ikke hat det helt godt med i det forgangne år. Vi havde håbet på, at der var flere der ville være med til havnedysten, men ingen andre end Suså Havn ville stille op imod os. Forud for dysten var de meget sikre på at vinde over os, og de tog lidt forskud på fejringen af sejren i baren før løbet.

Hård kamp om at få roet de andre baglæns

Men det viste sig, ikke at være den smarteste måde at varme op til løbet på. Vi roede best af tre løb, og vi vandt 3 – 0. Dermed var det Næstved Roklub der kunne vinde vandrepokalen med hjem til pokalskabet.

Alt i alt var det en god dag, hvor vi fik vist flaget og hvad vores sport kan byde på. Allerede næste uge går det løs igen, hvor der er Foreningernes dag i Rådmandshaven.

Skriv et svar