Ro-kursus 2020

Er du ved at være træt  af at gå og cykle ture for at holde dig lidt i gang her i corona-tiden?  Og kunne du godt tænke dig at prøve en sport hvor du kommer ud i naturen?

Så kunne roning godt være noget for dig. Roning er en udendørs sport, hvor der ikke er kropslig kontakt, og derfor har vi fået mulighed for at starte op med vores sport – dog med en masse restriktioner.

Indtil videre er meldingen fra myndighederne at lukningen af de ting vi kender nu, varer til og med den 10. maj.

Vi håber derfor på, at vi midt i maj kan starte et ro-kursus, hvor vi tager alle myndighedernes anbefalinger i forhold til at undgå smittespredning, med i planlægningen.

Er du interesseret? – så kontakt Jan Stampe, som vil sammensætte holdene og finde instruktører: kontakt Jan Stampe

Nyttige blanketter og dokumenter

For at blive medlem af roklubben, skal man udfylde en indmeldelsesblanket, og man skal kunne svømme 300 meter. Herunder er der en blanket til indmeldelse og til en svømmeprøve. Svømmeprøven skal afleveres i roklubben, når en bademester har skrevet under på, at du kan svømme 300 meter.

Indmeldelsesblanket
Svømmebevis

Har du svært ved at huske kommandoerne eller vil du gerne være forberedt på hvad der venter dig, så har du muligheden herunder. Du kan også lære om teorien bag rotaget.

Kommandoer i båden
Rotaget

Det skal du vide før du starter

Lidt om instruktørerne: Vi er en flok roere af begge køn og med stor aldersspredning, som synes, det er sjovt at ro. Vi vil gerne introducere nye roere til glæderne ved vores sport. Vi arbejder frivilligt og modtager ikke løn. Vi har gennemgået DFfRs instruktørkursus.

Forventninger til dig:

• Du skal være indstillet på at møde op til alle instruktioner, omklædt og til aftalt tid.
• Når vi skal på vandet, skal du kunne svømme 300 meter uden ophold. Det dokumenteres med et bevis fra svømmehallen.
• Være indstillet på at roning tager tid. Du skal regne med 2-3 timer, da båden skal gøres klar både inden og efter roning.
• Være indstillet på også at ro i regn og blæst.
Vi anbefaler, at du ror i træningstøj. Løbesko er ikke velegnede p.g.a. brede hæle.

Når du er frigivet til roning, skal du være opmærksom på, at der altid skal være en c-styrmand i båden, når du går ud.

Krav i øvrigt:

Vi forventer, at du selv kan komme til og fra borde i når du skal ud i båden.
Du skal have din egen godkendte redningsvest efter 1. sæson. Du kan låne under instruktion og 1. sæson.

Er du under 20 år…? eller vil du ro konkurence-roning…?

Hvis du er under 20 år kan du starte med at ro når som helst. Vi har træning for ungdomsroere hver mandag kl. 18.00 – og hver torsdag kl. 18.00. Så hvis du vil lære at ro møder du bare op, så hjælper vi dig i gang.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]