Generalforsamling udsat

På grund af coronasituationen og forsamlingsforbuddet har Næstved Roklubs besluttet at udsætte generalforsamlingen til et senere tidspunkt.

Årsagen er, at generalforsamlingen bør afholdes ved fysisk fremmøde.

Der vil senere blive indkaldt til en generalforsamling med de samme frister som er foreskrevet i vedtægterne og med den samme dagsorden.

Eventuelt indsendte forslag til behandling på generalforsamlingen den 24. februar, vil forsat være gældende, når der findes en ny dato.

3 podieplaceringer ved DM I ERGOMETER

Årets DM i ergometer-roning blev afholdt på trods af corona-restriktioner og forsamlingsforbud den 30. januar. Ikke som det plejer at blive afholdt i Gladsaxe Sportsarena, men hjemme fra i de enkelte roeres egen stue. Det foregik nemlig som et e-roningsevent.

For Lisa Petersen blev det til en 2 plads i masters kvinder 40 – 49 år, i et tæt opgør. Hos de letter kvinder roede Anne Ørsted sig ind på en 3. plads, og det samme gjorde William Kjærgaard i den ældste juniorklasse for drenge, hvor han hele vejen kæmpede hårdt mod en roer fra Færøerne om podiepladsen, men en stærk spurt fra William satte tingene på plads, og sørgede for at de bronzemedaljen blev i den sydlige del af Rigsfællesskabet.

I masters klassen for mænd 50 – 59 år roede Steen Kjærgaard sig til en flot 5. plads, og Jan Stampe kom ind lige efter klubkammeraten på en 6. plads. I masters for mænd 40 – 49 år roede Morten Thorving sig ind på en 8. plads.

Næste e-roningskonkurrence finder sted i marts måned, hvor der er åbne fynske mesterskaber. Så der er stadig et mål med træningen hjemme i stuen.

Jysk Mesterskab til William

Året er startet med en masse restriktioner, og det er ikke muligt at træne i klubben. Men det skal jo ikke forhindre de ihærdige i at træne hjemme i stuen. Juleferien er af flere blevet brugt til at få gjort noget ved formen, og resultatet af anstrængelserne blev i dag testet ved de åbne jyske mesterskaber i ergometer-roning. Stævnet blev selvfølgelig afholdt virtuelt hjemme fra stuer rundt om landet. Men det hele fungererede fint.

William vandt i den ældste juniorklasse

I U19 drenge vandt William Kjærgaard i et hårdt og forholdsvis tæt løb. William lagde sig i spidsen fra start og bevarede sit forspring gennem hele løbet og kom over stregen som den første.

I dameklassen lagde Anne Ørsted hårdt ud og lagde sig i spidsen fra start med en rimelig konrortabel føring. Men hun lagde for hårdt ud og ved 1000 meter mistede Anne pusten, og kæmpede hårdt for at holde maskinen i gang. Hun måtte dog hurtigt se sig overhalet og henvist til andenpladsen.

I masters klassen blev det i klassen for 40 49 år roede Morten Thorving sig ind på en 12 plads.

Bedre gik det for Steen Kjærgaard og Jan Stampe i klassen for 50 – 59 år. Her blev det til en henholdsvis en 8. og en 9. plads.

Næste virtuelle udfordring er den 30 januar, hvor der afholdes Danmarks Mesterskaber.

Træning i roklubben i en corona-tid

På grund af skærpede corona-restrikstioner er al træning indendørs ikke mulig foreløbig til og med den 17. januar. Man kan stadig ro på vandet eller gå ture, men man må ikke benytte omklædningsrum og baderum i roklubben. Vi håber, at vi kan komme i gang igen med nedenstående i slutningen af januar. Vi gennemfører gå-ture søndag formiddag, og alle der har vinterroningstilladelse opfordres til at arrangere ro-ture.

Alle planlagte aktiviteter fortsætter

Alle de planlagte aktiviteterl fortsætter. Der er dog et max antal på 10 personer på holdet inkl. Træneren. Træningssalen må ikke anvendes af andre i de tidsrum, hvor der er planlagte aktiviteter.

Bestil en plads i salen via Holdsport

For at undgå at der på noget tidspunkt opholder sig flere i salen end 10 personer, skal du booke en plads i salen via Holdsport. Der oprettes tider på Holdsport til selvtræning. Der oprettes tider i Holdsport til selvtræning, som vi vil bede dig benytte dig af. Træner du alene eller med en fast træningsmakker på tidspunkter hvor der kun er jer, kan du fortsætte med det. Træner du på et tidspunkt der ikke er oprettet, og oplever du, at der kommer andre på de tider, bedes du kontakte Morten Thorving, så tiden kan blive oprettet.

Smitteopsporing via Holdsport

Hvis du bliver testet positiv for Covid 19, og har været til træning i roklubben i løbet af de sidste to uger beder vi dig tage kontakt til Formanden, og fortælle hvilke symptomer du har, hvor lange du har haft dem, og hvornår du kan huske du har været i klubben. Herefter vil vi undersøge hvem du har været i kontakt med, og give dem besked om at de har været i kontakt med en smittet, og derfor kan have risiko for at være blevet smittet.

Krav om brug af mundbind

Fra torsdag den 29. oktober er der krav om brug af mundbind i idrætsforeninger. Vi har læst Kulturministeriets retningslinjer. For os betyder det, at du skal bruge mundbind fra du går ind i klubben og indtil du går ind i omklædningsrummet. Du skal ikke bære mundbind når du går fra omklædningen og ind til træning. Mundbind skal først på igen på vej fra omklædningsrum og ud af klubben.
Mundbind skal anvendes i ”lounge-områder”, hvilket hos os betyder festsal, veranda og mødelokalet på 1. sal.

Holdsport er et vigtigt redskab til at kunne se hvem der har trænet sammen. Derfor er det så vigtigt at du bruger Holdsport til bestilling af plads på hold og til selvtræning.

For en sikkerheds skyld skal du fortsat bruge logbogen ved indgangen til at registrere dit ankomst og afgangstidspunkt.

Rengøring i klubben fredage kl. 14.00 – 17.00

Der bliver gjort rent i roklubben hver fredag kl. 14 – 17. I det tidsrum har rengøringen førsteprioritet. Hvis du træner, går i bad eller klæder om i dette tidsrum bedes du respektere at rengøringen ikke skal tage hensyn til dig  – men du skal tage hensyn til rengøringen.

Ro-sæsonen forlænges indtil den 1. november

Da vi ikke afholdt standerstrygning lørdag, har vi besluttet at forlænge ro-sæsonen indtil den 1. november. Vi kan ikke forlænge sæsonen yderligere, da en retningslinje fra DFfR siger, at der er tale om vinterroning efter den 1. november og indtil den 31. marts. Vi håber at denne situation vil være med til animere til mere brug af vinterroning, og vi opfordrer til at søge om vinterroningstilladelse, hvis du ønsker at gøre brug af den mulighed.

Den officielle standerstrygning vil finde sted på lørdag den 31. oktober i forbindelse med husklargøringen.

Bestyrelsen

Roning i varmen

I uge 41 var 8 roere fra Næstved Roklub i Tolo i Grækenland for at komme lidt væk fra det danske efterår og nyde solens sol og varme.

Smuk indsejling til Vivari-bugten

Det var en kæmpe forløsning, da vi først var blevet tjekket ind i Københavns Lufthavn. Rejsen var bestilt i december 2020 – længe før der var noget der hed corona. Ingen havde rigtig turdet at glæde sig til turen, for Udenrigsministeriet kunne jo pludselig ændre på rejsevejledningen, så vikke kunne komme afsted. Det var også blevet temmelig svært overhovedet at komme ud at rejse. Vi skulle tilmeldes på Udenrigsministeriets “danskerliste” og de græske myndigheder krævede, at vi udfyldte rejsedokumenter for at komme ind i Grækenland. Og når man først landede i Athen, kunne vi risikere, at nogle af os blev udtaget til corona-test, med deraf følgende karantæne indtil der kom svar. Heldigvis kom vi alle igennem lufthavnen og kontrollen uden problemer, så alle kunne ånde lettet op. Så efter 2 timer i Københans Lufthavn – 3 timer og flyet og 2 timers bustransport med mundbind, ankom vi endelig til Tolo, hvor der var 28 graders varme og høj sol. Noget ganske andet end det, vi kom fra i Dnamrk.

Kufferten blev pakket ud, og det første der blev fundet frem fra badebukserne og badedragten, og inden længe lå vi alle ude i det smukke blå vand og fik kølet kroppen lidt af, og det var lige hvad vi trængte til ovenpå en lang og varm rejse.

Søndag morgen var vi tidligt oppe for at komme ud og ro. Bådene skulle gøres klar, og alle de ting vi skulle have med skulle findes frem oppe i garagen. Det hele var klar så vi lagde fra omkring kl. 9. Turen gik rundt om Romvi og så ud over det åbne vand til Fiskeøen. Herfra roede vi ind i Vivari-bugten, hvor vi spiste frokost. Vivari er et rigtig dejligt sted i bunden af en forholdsvis smal bugt omgivet af bjerge. Der er nogle små tavernaer der serverer god og billig med og drikke.

Mandag gik turen turen til Nafplio, som er en rimelig stor by ca. 15 kilometers roning fra Tolo. Nafplio er regionshovedstaden i Argolis, som er den region vi er i. Nafplio er et yndet sted for krydstogter, men i år var der ingen skibe i havnen, så der var god plads til os i havnen. Turen frem og tilbage er virkelig smuk med høje bjergsider, der går helt stejlt direkte ned i havet. Vandet har gennem årtusinder flere steder lavet huler ind i bjergsiden, så det er helt vildt smukt at ro langs med bjergene.

Efter en helt stille formiddag, blæste det noget op da vi skulle hjem.

Da vi nåede til tirsdag var vi blevet varmet godt op, så nu stod det på den længste tur. Her gik turen rundt om Romvi til Fiskeøen som vi råde rund tom for at krydse over mod Iria. På bagsiden af Fiskeøen ventede den ene båd på den bagerste i noget tid, og det vakte åbenbart noget opmærksomhed fra havnepolitiet, som stoppede vores båd, og spurgte ind til en hel masse om sikkerhedsudstyr, og de fandt til sidst ud af, at det var en robåd. Heldigvis fik de lov til at ro videre mod Iria. Her spiste vi frokost, og vores medrejsende landkrabber Olav og Birger havde lejet en motorbåd, og sejlede ud for at spise frokost sammen med os. Karen og Gitte havde valgt at dele ro-turen, så Karen roede med ud, og Gitte roede hjem. Agathe holdt en hviledag, og var dæksmatros i motorbåden.

Kaptajn Birger er ved at lægge motorbåden til i Iria, godt hjulpet af Gitte, Agathe og Olav.

Onsdag lovede vejrudsigten blæsevejr fra omkring kl. 12. Så vi lavede en tur som vi kaldte “Romvi om igen”. Det en slags stafet, hvor vi havde to både, der roede en tur rundt om Romvi (7 km.) og når vi som kom tilbage skiftede en i mandskabet ud, og tog en tur mere. Vi roede tor ture rundt og en lille smule mere, fordi undertegnede manglede 4 kilometer for at nå 100 km.

Torsdag var der landdag, hvor vi lavede en budsudflugt med rutebussen til Nafplio. Her havde vi en hyggelig dag i de små hyggelige gader, og vi fik tilfredsstillet shoppegenet lidt.

Fredag var det sidste dag, og målet var at så mange som muligt nåede 100 km. Derfor blev det en tur på ca. 24 kilomter for de to både mens Agathe, Uffe og Mette valgte at ro en kortere tur, men til gengæld fik oplevet en hel masse. De gjorde landgang på Romvi og skoleøen og Kirkeøen og var oppe for at nyde udsigten på alle tre øer. Vi andre roede rundt om Romvi til Vivari.

Fredag var vejret blevet lidt køligere -omkring 25 grader, og det betød at det også var blevet mere klart i vejret.

Hotellet hvor vi bor ligger helt ud til vandet, og det er derfor bare at gå ud i vandet – trække bådene ind og så sætte sig ud og ro. Solopgangen er som regel helt uovertruffen.

Solen står op kl. ca 7.30. Billedet her er taget kl. 7.15.

Tirsdag fandt vi ud af, at der oppe i byen var et en dejlig contailbar. Så vi blev hurtigt stamgæster, og fik vores eget bord på terrassen. Vi blev så meget stamgæster, at bordet blev ryddet da vi kom torsdag aften, selvom der sad nogen ved bordet da vi nærmede os. På billedet herunder er vi blevet foreviget af den søde bartender.

Her er vores stambord

Lørdag morgen var det atter tid til at vende kursen mod Danmark. Og vi sagde farvel til hotellet, og sluttede det hele af med at få taget et gruppebillede. Allerede næste år er der mulighed for at komme til Tolo igen, hvor vi har reserveret både i uge 42. Så hvis du gerne vil med på gruppebilledet i 2021, så hold dig ikke tilbage, når vi udbyder turen.

4. plads ved U19 DM

Den 10. og 11. oktober blev der afholdt U19 DM i Holstebro. Normalt er DM en fælles begivenhed for hele ro-Danmark, men i år er DM blevet delt over to forskellige weekender i hver sin del af landet på grund af Corona.

William kvalificerede sig i lørdagens løb i singlesculler til finalen som blev roet søndag.

Starten af løbet gik rigtig godt, og William hang på lige fra starten, hvor han lå og kæmpede med at ligge nummer 2 og 3. Det gik rigtig godt i lang tid, men et øjebliks uopmærksomhed betød at William ramte en bøje, og tabte taget i åren. Det betød at han hurtigt tabte nogle meter, og derfor måtte se sig henvist til 4. pladsen, med god afstand ned til nummer 5.

Denne regatta var den anden gennemførte regatta i 2020, og der er ikke meget der tyder på, at der bliver indendørs-stævner i vinter. Måske vil der blive virtuelle konkurrencer i løbet af vinteren.

Nyhedsbrev fra bestyrelsen – september 2020


Bestyrelsen håber I alle har nydt sommeren og udnytter det fortsatte gode vejr til at få roet en masse kilometer. Vi er godt på vej imod 25.000 km, som jo er årets mål for klubben. 

Med denne mail virkeliggøres ambitionen om at udgive et nyhedsbrev fra bestyrelsen til medlemmerne. Vi vil bestræbe os på, at udsende et sådant kvartalsvis, således  kommunikationen mellem bestyrelse og medlemmerne styrkes. Det tror vi alle vil sætte pris på. Nyhedsbrevet skal ses i sammenhæng med den information du kan finde på klubbens hjemmeside, Facebook side samt opslagene i klubhuset.

Dette nyhedsbrev har  gode nyheder at dele.

Vi arbejder hele tiden i bestyrelsen på at udvikle NR.  Vores strategi arbejder med tre overordnende målsætninger; styrket medlemstilgang,  fondsfinansiering af nye aktiviteter samt fondsfinansiering til renovering af klubhus og Svinø. Og vores bestræbelser har båret frugt.

Trods coronaens nedlukning af vores aktiviteter i foråret og aflysningen af ‘Fjordens Dag’ og Foreningers dag, fik vi afviklet et rokursus og vi har fået en lille aktiv gruppe af nye medlemmer. Det er meget positivt. Vi håber I bliver glade for at være aktive i klubben. Men udover dette har vi  ​​​​​til styrkelse af vores rekruttering af nye roere fået 25.000 af DGI sommerprojekt. Disse penge skal bruges på at lave en opdateret, moderne og interaktiv hjemmeside samt en lækker promovideo af klubbens aktiviteter. Vi vil lave et reklame fremstød imod at rekruttere til vinterens aktiviteter med instruktør;  Ergometer spinning, Power Walking og yoga.  Der er i donationen penge øremærket midler til at give gratis prøvemedlemskaber samt  instruktørhonorarer. Det er alt sammen meget spændende og vi håber I vil være med !

Vi har ligeledes fået godt fat i arbejdet med at søge om fonds penge til faciliteter og inventar. Tidligere har vi fået en Edon båd og redningsveste. Men tidligere iår fik vi fra fritidsrådet en donation på over 9.000 kr. til nye bænke og en grill på Svinø samt nye telte til brug når der overnattes ved kaproningsarrangementer. Alle dele er allerede taget i brug. Vi har ydermere fået en donation på 36.000 fra Næstved kommunes pulje til renovering af foreningsfaciliteter. Der var ikke helt så meget som vi håbede på, men nok til at vi med et bidrag fra klubbens egen opsparing nu endeligt kan få en ny dør med et moderne låse/alarmsystem samt nye facadevinduer. Det bliver en tiltrængt opdatering som sker i den kommende vinter. Og vi arbejder videre. Vi har en ansøgning ude om en cross trainer til fitnesscentret – og vi krydser fingerne.  Bestyrelsen skal på kursus i fondsansøgning sammen med Næstved Sportscollege og derefter skal vi på jagt efter penge til nye ergonomiske porte og forbedr ede toiletforhold ved damerne.

Corona udfordringen  er ikke slut. Det får betydning for vinterens aktiviteter. Vi behandler sagen ved forekommende bestyrelsesmøder og følger anvisningerne tæt fra DFFR og DGI. Vi kender ikke konsekvenserne endnu. Vi fortsætter med hyppig  afspritning, der kommer nye standere med sprit meget snart, samt afvaskning af årer og afstand. Vi er glade for de nye sæbedispensere og papirhåndklæder på toiletterne. Og jeg vil gerne takke for den fine hygiejne disciplin I alle udviser. Men der er malurt i bægeret. Vi er meget bekymrede for om vi får lov til at afvikle SM i ergomenter til november. Vi håber det, ikke kun fordi det er en festlig og sportslig aktivitet, men også fordi SM typisk giver et overskud på ca. 25.000 kr til klubbens kasse.

Jeg slutter med opfordringen til at ro flittigt i det fine efterårsvejr samt med en udfordring til jer alle!! Vi har inden så længe en ro udfordring klar til jer alle ‘Kilometerdagen‘, hvor vi vil forsøge at holde en 2-åres og 4-åres i gang i 12 timer i træk. Der vil være morgenmad til de første hold og løbende forplejning resten af dagen. Vi slutter vi af med fællesspisning og koldt øl på klubbens regning. Finder vi et madhold så giver klubben maden også.
Sæt kryds til en festlig lørdag 26. September … mere info tilgår.

Steen.

Vi har fået en donation fra Friluftsrådet

Roklubben søgte i foråret midler fra Friluftsrådets Lokalpulje med det formål at få lidt bedre faciliteter til vores friluftsliv på Svinø.

I juli har vi været så heldige at få doneret midler til indkøb af telte, bode- og bænkesæt og grill.

Der er således blevet sat tre nye borde- og bænkesæt ned på grunden på Svinø sammen med såvel en gasgrill og en kulgrill. Der også købt nye telte til klubben, som ligger i klubben og blandt andet er tænkt til brug ved kaproninger og langture.

Næstved Roklub takker for den flotte donation fra Friluftsrådet.

Stor succes for naboroning

Robåde ved Gavnø Slot

Efter den første nabo-roning i Præstø med deltagelse fra Roklubben Viking, Stevns Roklub, Rødvig Roklub og Præstø Roklub der blev afholdt i slutningen af juli, har vi afholdt to lignende arrangementer i august.

Den 6. august var vi i Næstved vært for arrangementet. Ikke værre end 36 roere fra de ovennævnte klubber mødte op, og vi fik sat nogle bådhold. 36 er ved at være vores kapacitetsgrænse for inriggere og gigbåde, og det betød at alle både – som ikke var skadede – var på vandet denne smukke sommeraften.

Det var en fantastisk roaften

Torsdag den 20. august var Rødvig vært for nabo-roningen. De havde sørget for at lave bådhold på forhånd så vi hurtigere kunne komme på vandet, men til gengæld havde de ikke rigtig taget vejrguderne med på råd. Det regnede meget da vi kom, men det holdt heldigvis op mens vi spiste en sandwich og ventede på, at bådholdene kom til at gå op – for der var nogle tilmeldte som valgte at køre hjem igen, da de så bølgerne og regnvejret.

Vi der var seje og ventede fik til gengæld en helt fantastisk tur langs Stevns Klint. Vi fik også prøvet at ro i bølger, da det havde blæst en del i løbet af dagen. Alt i alt var det en rigtig dejlig tur.

Næste nabo-roning foregår i Viking torsdag den 3. september.