Normale tilstande i klubben (næsten)

Der er nu igen kommet godt gang i vinteraktiviteterne i klubben. De ugentlige træningsaktiviteter er nu genoptaget på normal vis.

Derudover er der lagt tider op hvor man kan skrive sig på til at træne selv, men hvor man via holdsport kan se om der er andre der kommer, så man har nogen at træne sammen med. Det viste sig at være en succes under den korte nedlukning fra før jul og til lige efter nytår.

Du skal stadig bruge mundbind

De eneste restriktioner der er tilbage i klubben er, at du fortsat skal bruge mundbind, når du bevæger dig rundt i klubben, men under idrætsudøvelsen skal du ikke bære mundbind. Altså i praksis, når du har klædt om og til du er klædt om igen før du går hjem. Samtidig henstiller vi til at der ikke er mere end fire der går i bad samtidig, og at man i det hele taget helst klæder om hjemmefra.

e-roning – nyt tilbud – se hvordan

Dansk Forening for Rosport lancerede i 2020 konceptet e-roning, som er et tilbud, hvor man kan ro med en virtuel instruktør. I disse tider, hvor der er lukket ned for holdtræning, kan det være en rigtig god ide at gøre brug af den virtuelle instruktør, nu hvor vi ikke kan have en instruktør i klubben i levende live. En anden fordel e rat det kan bruges hele dagen og året rundt.

Se hvordan du bruger det i klubben

Denne video viser hvordan du får gang i e-roning i klubben. Vi håber meget at det vil blive flittigt brugt – specielt i disse corona-tider.

Husk at bestille træningstid på Holdsport.

glædelig jul med nye restriktioner

Julefreden har sænket sig over roklubben. Desværre blev der indført nye restriktioner lige inden vores sædvanlige julearrangement som vi plejer at afholde den sidste tirsdag før jul. Det blev der desværre ikke noget af. Heller ikke vores ellers traditionelle juleroning juleaftens formiddag har vi måttet aflyse.

Restriktioner og selvtræning i Roklubben

Foreløbig frem til den 6. januar, er der ingen organiseret træning i roklubben, men vi har åbnet op for selvtræning. men i hold af maximalt 4 personer.

Derfor er der Holdsport oprettet træningstider på 1 time og 45 minutter, hvor man skal nå at få trænet og komme i bad inden næste hold kommer. Det er vigtigt at man tilmelder sig på Holdsport, så vi sikrer os, at der ikke kommer for mange i klubben ad gangen.

Der er ingen restriktioner for udendørs aktiviteter, så derfor opfordrer vi også til at benytte muligheden for vinterroning eller få gået en travetur. Der er også oprettet et par traveture på Holdsport, som vi håber der er tilslutning til.

Rigtig glædelig jul til alle

U19 VM i Plovdiv (Bulgarien) er i gang

U19 drengene er klar til konkurrence og har trænet hårdt – også for at kunne klare den voldsomme varme i Plovdiv hvor der ofte er 38 grader om dagen.

Mandag drog U19 landsholdet afsted mod Plovdiviv i Bulgarien til U19 VM. Der er 5 danske både med fra Dansk Forening for Rosport. I alt deltager 600 roere til VM for U19 roere. I dobbeltfirer for drenge hvor William deltager er der 22 både med til start.

Allerede fredag var kørte bådtraileren afsted mod Bulgarien, og det betød at drengene kunne rigge både til da de ankom mandag eftermiddag, så de kunne få en træningstur mandag aften. Og tirsdagen er blevet brugt på opladning, træning og mental opladning til det første løb som bliver roet onsdag morgen kl. 8.48 dansk tid.

William deltager som sagt i dobbeltfirer, og de indledende heats roes fra kl. 8.48 til 9.06 dansk tid. William og Danmark er med i det første løb kl. 8.48. Løbene kan følges live på dette link: https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-junior-championships

Landsholdet i lufthavnen på vej til Bulgarien.

Ungdomsroning i Næstved Roklub

Det er sjovt at være på vandet sammen med andre.

Er du til frisk luft, en vandhund, og kan du lide at tage lidt fat og træne sammen med andre? – Så er roning måske noget for dig!

Er du over 12 år? Kan du svømme? og synes du det kan være fedt at komme lidt ud i naturen? Så har vi ungdomsroning hver mandag kl. 18.00 – 19.30.

Kom og vær med og prøv vores lækre både. Der er noget for dig der vil ro alene og for dig der vil ro sammen med andre. Vi har også nogle fede indendørs træningsfaciliteter

Det eneste du skal gøre at møde op en mandag kl. 18.00. Så står vores dygtige instruktører klar til at tage imod dig. Du skal bare tage træningstøj på der egner sig til vejret – vi har redningsvest du kan låne.

Nyt fra U-19-træningslejren forud for VM

Dobbeltfireren, med William Damm Kjærgaard fra Næstved Roklub ombord, har nu afsluttet en otte dages træningslejr i Silkeborg sammen med resten af U-19 holdet, der skal repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne i Bulgarien om lidt over en uge.

“Det var en meget hård uge med høj intensitet i træningen. Men også super god teambuilding” siger William.

Drengene træner videre på Bagsværd sø i den kommende uge under fortsat kyndig træning af Sebastian Sølve fra KR. Der er afgang til Bulgarien mandag den 9. august. Første gang dobbeltfireren skal i action er onsdag 11. august om formiddagen. Der er finaler søndag. Du kan se drengenes program her. https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-junior-championships

Kaproerne tabte et læs både på vej til kaproning i Maribo i 1965

Boye Sørensen har indsendt disse fine gamle billeder fra 1965, der er kommet frem fra gemmerne. Billederne er fra den gang kaproerne tabte et læs både på vej til Kaproning i Maribo.

På billedet ses: Glen Jensen, Valdemar Clausen, Kaffebrænder og Hanne Michelsen

Drengen med ryggen til på det store langtursbillede på verandaen er blevet pensionist. Så min gamle lejekammerat gav lige pludselig lyd fra sig. Under eftersøgningen af nogle andre billeder – faldt der nogle billeder ud i hånden på ham.

Glenn Jensen og Valdemar Clausen, roede dobbeltsculler

Det er Preben Jørgensen der er på billedet på verandaen. Styrmanden på vores legendariske letvægtsfirer fra 1965. Billederne i dette indlæg er fra oprydningen efter bådstativet blæste af Folkevognen, som ses bagved. Det skete lige udenfor Vester Egede på vej til en kaproning på Maribo Sø. Meget uheldigt. Det vides ikke om kaproerne kunne stille op ved kaproningen i Maribo eller om bådene havde fået for mange skader. På billederne herunder ser det i hvert fald ud til at fireren bliver repareret.

Kaffebrænder (Ole Jensen) og Hansine (Hans Jørgen Andersen)
Gamle Niels (Niels Andersen) i forgrund . og Bo Wenitz i baggrunden og Hansine th.
Letvægtsfireren fra 1965 i båden med roerne: Hansine, Claus Larsen, Niels Andersen og Kaffebrænder

Billedet fra uheldet er unikt fordi det er omtalt i vores jubilæumsskrift fra 2003, hvor billedet den gang ikke var fundet.

William Kjærgaard udtaget til UVM

Dobbeltfireren vinder med en halv bådslængde over herrekaproerne fra Bagsværd-Holstebro.

I forbindelse med den netop afviklede Sorø regatta var der meget på spil for Næstved Roklubs William Damm Kjærgaard. Sammen med sin makker Joshua Mingu (Sorø) skulle de forsøge at kvalificere sig til U19 VM i Plovdiv i Bulgarien 12-15. august på 2000 m distancen i dobbeltsculler. Dysten stod imod den direkte modstander til pladsen, dobbeltsculleren fra Roskilde Roklub og Københavns Roklub. Og det blev en rigtig herredyst over to dage. 

Da tidsforskellen imellem de to både kun var 2,5 sek. tog man i Dansk Forening for Rosport et modigt træk, der peger ud i fremtiden. Man satte de fire seje drenge i dansk ronings kongeklasse, dobbeltfireren, for at teste om de kunne levere en kanontid, som kunne bringe bådtypen til U19 VM – Og drengene klarede cuttet og vandt over alle herreholdene i tiden 06.17.75. Så nu står den på intensiv træning på Danmarks Rocenter i Bagsværd resten af sommeren.

Dermed er William Damm Kjærgaard den første ungdomsroer fra Næstved, der er udtaget til VM. Tidligere har bl.a. den senere tredobbelte OL guldvinder Morten Jørgensen repræsenteret Roklubben på Kanalvej ved VM for herrer. Næstved Roklub takker sine sponsorer for støtte til projektet.

De stolte dygtige roerere. Leander Kalizan (Roskilde), William Damm Kjærgaard (Næstved), Joshua Mingu (Sorø) og Johannes Stenborg Jacobsen(København).