Fine resultater ved EM

Snevejr og konkurrencer i januar er ikke noget man normalt forbinder med roning. Men lørdag den 26. januar dannede Gladsaxe Hallen rammerne om Europa Mesterskaberne og Danske Mesterskaber i indendørs-roning, med deltagelse af omkring 1.000 roere fra 23 lande. Der var derfor lagt op til virkelig skarp konkurrence i romaskinerne.

Næstved Roklub havde 4 roere med til mesterskaberne, og der var tale om rigtig fine resultater.

Bedst gik det for William Kjærgaard, der roede sig ind på en 4. plads i drenge under 17 år. Han roede de 2000 meter på 6.46,8 hvilket var 8 sekunder fra en plads på podiet. I ergometerroning er 8 sekunder meget lang tid.  I samme løb blev det til en 12. plads for Aslak Pedersen.

I kvinder letvægt under 23 år roede Anne Ørsted sig ind på en 7 plads i tiden 8.10,8 og her var der tale om meget tæt konkurrence om pladserne fra nr. 5 til 8.

I mænd åben klasse, hvor alle eliteroerne deltager, roede Frederik Wendel Madsen sig ind som nr. 13 i det virkelig skarpe selskab. Han gennemførte de 2000 meter på 6.36,8. Vinderen Sverri S Nielsen blev europamester i ny europæisk og dansk rekordtid på 5.47,5, og de første seks placeringer kom under 6 minutter. Det er et lige så stort mål at komme under 6 minutter i ergometerroning, som er at løbe under 10 sekunder i 100 meter i atletik.

I masters mænd 50 til 59 år blev Jan Stampe Jensen nummer 9 på 2000 meter distancen i tiden 7.05,9 og på den halve distance, 1000 meter, kom han ind på en 11. plads i tiden 3.23,5.

Der var ikke tale om personlige rekorder og derfor skal der stadig trænes i træningslokalet frem mod sæsonstart i april.

Foredragsaften i Roklubben

Når den olympiske sejrskrans er visnet

Tirsdag den 26. februar inviterer Gamle Næstved Roere til foredragsaften i Roklubben med tidligere OL roer, og nuværende Provst i Næstved Provsti, Anna Kluge.

Foredraget har titlen Eliteroning i medgang og modgang og her vil Anna Kluge fortælle om både forsiden og bagsiden af OL-deltagelsen .

Forud for foredraget er der spisning kl. 18.30 og tilmelding til arrangementet skal ske senest den 23. februar. Pris 100 kr.

Arrangementet er åbent for alle medlemmer af Næstved Roklub og Gamle Næstved Roere. Ledsager er selvfølgelig meget velkommen.

Se hele invitationen og læs mere om aftenens foredrag i invitationen

Jul i romaskinen

Mens vi venter på julemaden ror vi da lige et halvmaraton

Juleaftens dag brugte 11 friske roere på at ro en halvmaraton i romaskine for at bruge ventetiden på noget fornuftigt, og for at skabe lidt ekstra appetit til julemaden.

Morten F, Jan, Magnus, Frederik Bjarne , William og Mikkel roede hele distancen alene, mens Aslak og Viktor samt Anne og Morten T gik sammen deltes om de lidt mere end 21 kilomter.

Efter næsten 1 time og 20 minutter kom Frederik først i mål, mens de øvrige kom ind i mål i løbet af de næste ti minutter.

Det var hårdt, men det var i den grad også en helt særlig oplevelse at ro sammen med de andre samtidig med der var sat storskærm op, hvor man kunne følge med i hvor de enkelte lå i feltet.

Efter strabadserne var lige tid til at få et lille stykke chokolade og en sodavand for at få sagt glædelig jul til hinanden. Og så var det ellers bare hjem til familien for at fejret højtiden.

Indkaldelse til generalforsamling 21. februar 2019

Der indkaldes hermed til den ordinære generalforsamling i Næstved Roklub torsdag den 21. februar 2019 kl. 19.00 i Næstved Roklubs lokaler

Der er indkommet 1 forslag til behandling under indkomne forslag, som skal behandles på generalforsamlingen.  Download forslaget nedenfor. (opdateret 13-02-2019)

Se indkaldelse og dagsorden her:Generalforsamling 2019 indkaldelse

Hjemmesiden ser anderledes ud

Igennem lænosgere tid har der været problemer med at forsiden ikke bliver vist som den plejer. Derfor har jeg som administrator nu taget skeen i den anden hånd og lavet radikalt om på layoutet.

Vi har haft problemer med at kalenderen ikke virkede, men det har jeg fået den til efter at have indført dette nye format. Kalenderen er nu helt up to date i så den passer i 2019. Gå derfor roligt ind på kalenderen, så ved du hvad der sker.

Facebook og instergram er fortsat de to medier, hvor opdateringerne går hurtigst. Derfor skal der her lyde en stor opfordring til at følge os på de to sociale medier.

Vi arbejder på at få løst problemerne, men det er desværre ikke så lige til.

Flot 2. plads til William ved DM

Lørdag den 6. oktober  blev der afholdt DM på Sorø Sø. For en oktoberdag var det rigtig fint vejr, og som roer var det næsten perfekte forhold til afviklingen af årets Danmarks Mesterskaber.

Første løb startede ved daggry kl. 7.30, og her lagde den smukke røde himmel sammen med lidt “mosekonebryg” over søen, de smukkeste rammer om starten på DM.

Allerede kl. 7.56 skulle William i aktion i singlesculler junior B, hvor det første indledende løb skulle roes. Derfor havde William været oppe allerede kl. 5.00 i Næstved for at have spist morgenmad, så kroppen havde noget at arbejde med til dagens strabadser.

Det indledende løb gik som det skulle med en 2. plads og dermed en sikker plads i A-finalen.

Allerede kl. 9.04 lå William klar til start i endnu et indledende heat. Denne gang i dobbelsculler sammen med Svante Witt fra Bagsværd. Det blev til en 3. plads hvilket gav en plads i B-finalen.

Så var det blevet tid til lidt restitution inden finalerne, der startede kl. 12.30. Kl. 12.58 gik starten i A.finalen i singlesculler. Det blev et meget tæt og spændende løb, hvor der var kamp om de tre første placeringer. Det lykkedes dog ikke for William at komme først over stregen, men det var tæt, og det blev derfor en flot og ærefuld 2. plads.

Klokken 16.33 var det dobbelsculleren med Svante fra Bagsværd det gjaldt. Det var et fint løb, men forholdene var blevet noget hårdere sidste på eftermiddagen, hvor det blæste noget op, hvilket gav en pæn modvind. Det kan ses på tiderne der var 35 sekunder langsommere end i indledende William og Svane tog 2. pladsen i et løb hvor spredningen var rimelig stor.

Næstved Roklub havde kun William Kjærgaard med som aktiv udøver. Men bag kulisserne var Næstved Roklub rigt repræsenteret på med tidtagere, overordnede ansvarlig for den tekniske afvikling i computersystemerne, motorbådsførere og dommer.

DM er sidste konkurrence på kortbane i denne sæson. Vintersæsonens ergometerstævner skyder vi selv i gang lørdag den 24. november hvor vi afholder Sjællands Mesterskaber i ergometerroning på Ellebækskolen.

Smuk sommertur på 3 søer med udgangspunkt i Holte Roklub

Vi ankom til Holte roklub kl. 10.00 stillede vores bagage i omklædningsrummet.
Bygningen rummer også kajak klubben. Klubberne holder sig hver for sig.

Irene, Ulla, Jens, Erik og Annette (som er blind) tog imod os. De havde klargjort to 4-åres og en 2-åres inriggere.
En 4-åres med Ulla, Jens, Morten, Kate og Stisser.  En 4-åres med Erik, Annette, Frederik, Mette og Jan samt en 2-åres med Irene, Flemming og Anne

Vi roede fra Holte roklub ind i Furesøkanalen til Vejlesø, her sås langs kanalen og søbredden kæmpe store “rigmands” villaer med egne bådebroer, hvor der mange steder var placeret store skulpturer af ugler. Jens mente, at en dygtig sælger var lykkedes med at fortælle, at uglerne kunne skramme “de skide ænder” væk fra både broerne. Der var også en lille havn og café. Motorbådene i havnen var udstyret med el-motorer. Vi så flere steder svaner og ænder med unger. Svanerne var helt trygge ved robådene, vi kunne komme meget tæt på dem.

Tilbage ad Furesøkanalen til Furesø, hvor vi roede først i Store Kalv hvor vi roede forbi en Sejlklub og restaurant. Jens fortalte, at der serverede man alle tiders salat. Længere fremme lå mange gule bøjer i vandet, dem skulle man holde sig på den rigtige side af, når vandski klubben trænede men der var ingen aktivitet i vandski klubben så vi roede bare forbi, herfra kunne vi se Næsseslottet. Derefter roede vi Lille Kalv rundt, her var der noget helt specielt tang i vandet.

Efter Lille Kalv skulle man holde sig godt fri af kysten, da der ligger en stor sten lige under vandspejlet, som vi helst ikke skulle støde på.

På strækningen her og ned til Mølleåen var der også mange flotte store ejendomme med bådehuse og anløbsbroer her er det kun fantasien som sætter grænser for de smukke bygninger. Videre forbi Frederiksdal restaurant og Mølleåen.

Derefter kom der en lang strækning med skov helt ned til vandet inden vi nåede frem til Roklubben Furesø hvor vi lagde til og spiste frokost.

Bygningen rummede roklub, kajakklub, sejlklub og en flot restaurant på toppen. Ved siden af var Furesø Bad. Irene fortalte at der var fast en livredder om sommeren. Der var rigtig mange mennesker især børn som badede og legede i den kæmpestore “sandkasse” og badeanstalt.

Vejret denne dag var sol fra en skyfri himmel omkring et par og tyve grader og ind imellem en frisk vind fra nord – det var så godt vejr at ro i.

Efter frokost skulle vi opleve noget helt særligt. Holte roklub havde søgt Skov- og Naturstyrelsen om tilladelse til at ro ind i Farum sø. Inden vi tog af sted byttede Jan og Flemming pladser i bådene.

Vi skulle ro på en anden del af Mølleåen ind til Farum sø – og med kvart åre et langt stykke med svaner med unger og siv og tæmmeligt smalt og under en motorvejsbro og en jernbanebro så der var en del trafikstøj – JO det var en spændende tur – og lige pludselig var vi der – uden i Farum sø.

Her lå Klavs Nars holm, som er en ganske lille højt beliggende ø. Der er hele to helårs huse på øen – beboerne på holmen er de eneste der har tilladelse til at benytte motorbåd. Alt hvad der skal ud og ind til øen skal transporteres pr båd. Der er dog et el-kabel til holmen og vi regner med at beboerne har en særdeles stor fryser.

Jens fortalte: at Klavs Nar ifølge sagnet var hofnar hos Valdemar Atterdag og bad, som belønning for mange års tro tjeneste, om at få et len af kongen. Det gik kongen ind på og gav ham øen som len, men efter at have set på øen bød narren kongen på ålesuppe, og kongen smagte på den og bemærkede, at den var tynd, hvorefter narren svarede: “Så ålesuppe uden ål, så len uden land”.

Der var en helt speciel stemning på Farum sø meget stille og fredeligt. Vi roede forbi Farumgård, der vistnok for længe siden har været kloster. Bygningen var under renovering og kan helt sikkert blive flot. Vi roede helt i bund af søen og kunne lige skimte en anden del af mølleåen.

Farum sø, Furesø og Bagsværd sø er en del af Mølleådalen så det hele hænger sammen med ind- og ud løb fra Mølleåen.

Tilbage roede vi den anden vej om Klavs Nars holm forbi et fuglereservat. Fra denne side kunne man se bebyggelsen på holmen eller øen.

Og igen måtte vi sno os tilbage med kvart åre, under diverse broer, forbi svaner med unger mm og pludselig tilbage på Furesø igen – helt formidabelt.

Vi roede et godt stykke langs skovbredden tilbage imod Holte roklub da Ulla fortalte at derfra var der kun 2½ km til vi kunne anløbe pontonen. Herfra mener jeg at kunne dufte kaffen og kagen hjemme i Holte roklub.

Tilbage er at sige Holte roklub en stor tak for dette flotte arrangement.

 

                                                                                                             Stisser Christiansen

Arkæologi-turen

Det var et mindre, men pænt, selskab, der drog ud på årets kulturelle oplevelse.

Efter en morgen-session over en kop kaffe og islandske boller drog vi ud på de store vidder.

Første stop var at finde udløbet fra Even, der er nemlig gjort en del fund fra Ertebølletiden i området. Det krævede lidt manøvrering først frem og så tilbage, men det var intet problem under Lisas kyndige kommanderen. Vi fandt faktisk udløbet, og det var så dagens første succes, også selv om det gik op for Flemming, at det var udløbet fra Even og ikke fra Edens Have, som han troede. Flemming tog dog ikke sin misforståelse så tungt, da han kunne se vi andres glæde. På billedet ses i baggrunden udløbet.

Derefter i strakt karriere til Nylands mose uden så meget som at røre en af de lumske sten, der ligger og lurer på forbiroende både. Nylands mose er det første egentlige landvindingsprojekt i Danmark fra 1660. Vi gik i land og beså den hatteløse mølle og den knapt så romantiske pumpestation. Flemming er jo maskiningeniør og faldt i krampe over det roterende pumpemaskineri, der stadig må arbejde for at holde området tørt. Vi måtte nærmest trække ham ud af pumpestationen for at komme videre til Dybsø, hvor der er rester af middelalderbebyggelse og, som et af de få steder i Danmark, rester af højryggede agre, også fra middelalderen.

Vi gik i land på fjordsiden af Dybsø, hvor vi fandt en Bountystrand med tilstrækkeligt dybt vand til, at vi kunne ro helt ind og bese strandlagunerne, strandmalurten og føle os langt væk fra civilisationen. Det eneste tegn på civilisation var en overflyvende militærhelikopter.

Sjovt nok var der ingen af de sædvanlige forstyrrende elementer, der var hverken myg, fluer, køer, måger og kun ganske få kokasser; egentligt en underlig fornemmelse efter årets tidligere tur til Enø Stubbe.

Nå, efter at have filosoferet lidt over livets tilskikkelser i al almindelighed og roning i særdeleshed satte vi kurs mod Rønnen midt ude i Dybsø fjord. Nok en succes, vi fandt den, og kors hvor er den meget større, end vi havde forestillet os.

På Rønnen er der også gjort fund fra Ertebølletiden. Det kunne have været skægt at gå i land, men området er ikke rigtigt egnet til landgang fra en spinkel robåd.

Så kom vi i tidsnød og måtte vende om, inden vi nåede til vikingebopladsen i bunden af Dybsø fjord, men der var dog tid til en kop kaffe med medbragte småkager og andet guf ved Vejløskoven.

En dejlig dag i godt selskab og vejret viste sig fra sin allerbedste side.

Jørgen Dissing

Åh, vi sejled’ op ad å’en….

Nej, det gjorde vi faktisk ikke, vi roede ikke engang.

Sjældent, om nogensinde, har de 14 deltagere set så lav en vandstand i Kanalen; man skulle tro, at nogen havde trukket proppen, og at vandet var begyndt at løbe ud af fjorden. Dette faktum, i kombination med at Saltø Å var tilgroet ud over det sædvanlige, gjorde, at vi på et gruppemøde hurtigt og enstemmigt blev enige om tage til Karrebæksminde i stedet for. For nogen var turen en kilometer-jagt op til Tolo, men for alle var formålet en gang grillmad. Mad skulle vi jo have, så blot en tur rundt på fjorden var udelukket.

Enø Fiskehus måtte holde for, og panikken stod i øjnene på personalet, da de så den store tilstrømning, og det gik op for dem, at der var risiko for kødannelse ved udleveringsskranken. Efter lidt indledende knæbøjninger og dybe filosofiske overvejelser for enkelte turdeltagere kom der gang i butikken.

På billedet ses de glade deltagere, og manden bag kameraet er Per Søndergaard.

Hvad kan man så sige om den kulinariske oplevelse? Tja – strøget af censuren. Flere af os var særdeles skuffede, også undertegnede. Det betyder jo nok, at Enø Fiskehus står til eksklusion til Fisk og Fadøl-turen den 9. sept. Der er fremkommet et enkelt forslag om Martens som målet for Fisk og Fadøl i stedet for. Lad os nu se på dagen, hvad der er stemning for.

 

Jørgen Dissing

Fluernes herre…

…kunne passende være overskriften på denne turberetning om den årlige tur til Enø Stubbe, som efterhånden er blevet til en landgang på Dybsø.

Ingen af deltagerne havde nogensinde set så mange fluer samlet på ét sted. Der var en million milliard af dem fordelt på kysten på Dybsø. De stakkels turdeltagere var forvist til at indtage deres medbragte kulinariske mesterværker på nogle sandbanker lidt ude fra kysten, men ikke engang dér kunne vi være i fred for disse plageånder.

Nå, man skal jo se positivt på livet. Vi slap da for at blive jokket ned af køer og for at træde i deres visitkort.

13 glade roere drog ud og ligeså mange kom hjem igen, en god oplevelse. Ganske som vi plejer havde deltagerne medbragt forskellige former for sundt og usundt slik til fordeling mellem hinanden, lige fra kaffe over chokolade til melonstykker. Flemming og Jørgen fik plejet deres årlige svenskofili over et par svenske øl af den bedre slags, og Jan var også gået ind i den spændende ølverden med en velsmagende omgangsale fra Ebeltoft Gårdbryggeri.

Skønt er det, skønt, når en traditionel langtur stadig kan samle mange deltagere, og turarrangøren samtidigt sørger for ordentligt rovejr.

 

Jørgen Dissing