Natroning på fjorden

Fredag den 18 august kl. 20.30 mødtes vi 20 roere fra Næstved, Præstø og Viking Roklubber for at opleve Karrebæk Fjord by Night.

Friluftsrådet har bakket op om projektet og doneret penge til indkøb af natkikkerter, så vi kunne se dyr i mørket og til at vi kunne lave aktiviteter på land.

Vi gjorden bådene klar og satte lys på bådene, og mens det blev mørkere og mørkere bevægede de 4 både sig ud gennem kanalen. Ude på fjorden fulgte vi sejlrenden til Karrebæk Kirke, Det var ingen sag da nogle af bøjerne blinkede, så man relativt let kunne følge sejlrenden. Men da vi drejede af mod Gavnø begyndte det at blive lidt vanskeligere at finde vej, fordi det var nu var blevet helt mørkt og overskyet.

Vi havde håbetat vi kunne se morild, og der skulle på et tidspunkt også være en meteorsværm. Begge fænomener ville have været fantastisk at set, men desværre var det overskyet og meget blæsende, så vi fik kun nogle momentvise kig til stjernerne. Samtidig lærte vi hvor svært det at se hvor man er på vandet, når det er mørkt, og vi fik også set hvor svært det er at se en anden båd i det mørke vand. Så alt i alt var det en meget lærerig tur, hvor vi fik prøvet noget helt andet end vi er vant til, og hvor det blev klart, hvorfor roreglementet siger, at vi ikke normalt må ro i efter mørkets frembrud. Vi fik også lært hvor vigtigt det er at have lys på når det er skumring og mørkt.

Vi var tilbage i klubben ved midnat, hvor vi fik en kop kaffe og et par sandwich, inden vi sagde tak for i aften og kørte hjem og fandt vores senge.

Skriv et svar