Kaproerne tabte et læs både på vej til kaproning i Maribo i 1965

Boye Sørensen har indsendt disse fine gamle billeder fra 1965, der er kommet frem fra gemmerne. Billederne er fra den gang kaproerne tabte et læs både på vej til Kaproning i Maribo.

På billedet ses: Glen Jensen, Valdemar Clausen, Kaffebrænder og Hanne Michelsen

Drengen med ryggen til på det store langtursbillede på verandaen er blevet pensionist. Så min gamle lejekammerat gav lige pludselig lyd fra sig. Under eftersøgningen af nogle andre billeder – faldt der nogle billeder ud i hånden på ham.

Glenn Jensen og Valdemar Clausen, roede dobbeltsculler

Det er Preben Jørgensen der er på billedet på verandaen. Styrmanden på vores legendariske letvægtsfirer fra 1965. Billederne i dette indlæg er fra oprydningen efter bådstativet blæste af Folkevognen, som ses bagved. Det skete lige udenfor Vester Egede på vej til en kaproning på Maribo Sø. Meget uheldigt. Det vides ikke om kaproerne kunne stille op ved kaproningen i Maribo eller om bådene havde fået for mange skader. På billederne herunder ser det i hvert fald ud til at fireren bliver repareret.

Kaffebrænder (Ole Jensen) og Hansine (Hans Jørgen Andersen)
Gamle Niels (Niels Andersen) i forgrund . og Bo Wenitz i baggrunden og Hansine th.
Letvægtsfireren fra 1965 i båden med roerne: Hansine, Claus Larsen, Niels Andersen og Kaffebrænder

Billedet fra uheldet er unikt fordi det er omtalt i vores jubilæumsskrift fra 2003, hvor billedet den gang ikke var fundet.

Skriv et svar