Fælles roning på Præstø Fjord

32 roere fra Stevns, Viking, Rødvig, Næstved og Præstø mødtes torsdag aften til en smuk tur til Maderne.

Det var ikke alle, der vidste hvad de gik ind til, da vi mødtes i Næstved Roklub torsdag aften. “Det var vel bare en helt almindelig tur sammen med et par stykker fra Præstø Roklub, som vi har gjort stå ofte før”. Men sådan var det slet ikke denne torsdag aften i juli…

Der var trængsel på bådebroen, når 32 roere skulle ud samtidig.

Der var godt gang i den på bådepladsen omkring kl. 18.30. Der blev ved med at komme flere roere til, som gene ville med ud på denne første fælles rotur sammen med ronetværk Sydsjælland. Der var roere fra Roklubben Stevns, Rødvig Roklub, Roklubben Viking, Præstø Roklub og så, var i 11 roere fra Næstved Roklub. Vordingborg Roklub var også inviteret, men mødte ikke op med roere.

For at få et overblik, så man kunne komme til at ro med nogen som havde ammen forventninger til turen som én selv, skulle man skrive sit navn på en tavle ud fra tre ketrogorier “hyggeroning”, “Sved på panden” eller “coatal roning”

Da alle navne var sat på listen blev holdene sat Vi var 5 fra Næstved der fik lov til at prøve at ro i coastalbåd – en bådtype, vi ikke har i Næstved (endnu) for det var ret fedt.

Her er den sødygtige coastal firer klar til at blive sat i vandet.

Aftenens tur gik forbi den store “sælhundesten”, der står ret tæt på Præstø Lystbådehavn. Og de lokale sagde at det kun er indenfor det sidste år, at stenen har levet op til sit navn. Og denne aften levede den fuldt op til navnet, for en stor sæl lå på stenen og gjorde sig til for alle de nysgerrige blikke fra de mange gæsteroere. Den var så glad for opmærksomheden, at den blev liggende, selvom den ene båd efter den anden roede forbi og kiggede på det specielle syn.

Turen fortsatte fra “Sælhundestenen” til Maderne, som ligger i udkanten af Pæstø Fjord. Det er en ø, der ligger tæt på fastlandet. Der er forholdsvis lavvandet, men man kan finde en rende, der er dyb nok til en robåd. Det er også et historisk sted. For ved Maderne lykkedes det for Gøngehøvdingen at slippe fra Svenskerne, da han red over fra fastlandet til Maderne, mens han blev jaget af en horde svenske heste. Gøngehøvdingens hest kukke svømme, men det kunne svenskens heste ikke, og på den måde lykkedes det at slippe fra svenskerne.

På Maderne kan man være heldig at se ørne, men det fik vi desværre ikke at se i denne omgang.

Flemming sørger som altid for, at der er helt styr på det hele – også de små detaljer.

Aftenens rotur var på ca 12 kilometer, og tilbage i klubben skulle alle bådene gøres “corona-rene”, for selvom vi mødes til fælles-roning sørger vi selvfølgelig for at overholde corona-retningslinjerne.

Kaffebordet dannede en god ramme om samtaler med andre roere.

Ingen god rotur uden en kop kaffe – og det var var der selvfølgelig blevet sørge for da vi kom tilbage. Der var dækket med et ta-selv-bord i bådhallen, hvor der var disket op med kaffe, småkager, muffins og hjemmebagte boller. Her fik vi en hyggelig snak med roere fra andre roklubber, og her kunne vi så fortælle røverhistorier om hvordan det er at være roer og hvad vi har oplevet på vores forskellige roture.

Den 6. august er Næstved Roklub vært ved den næste fælles-roning. Og her alle roere fra de Sydsjællandske og Østsjællandske klubber hjertelig velkomne kl. 18.00

Skriv et svar