SM i ergometerroning på Kildemarkskolen

Selvom det er mørkt og koldt udenfor er roerne ikke gået i vinterhi. I vinterens løb bliver der brugt mange timer i træningslokalet med henblik på at blive hurtig i en romaskine.

 Lørdag den 26. november er Næstved Roklub vært ved de åbne Sjællandske Mesterskaber i indendørs-roning. Vi forventer at der kommer omkring 200 deltagere.

Der er løb for alle aldersgrupper. Den yngste deltager er 7 år, og den ældste er 70 år. Løbene afvikles selvfølgelig i aldersklasser, så det bliver fair konkurrence. Distancen er tilpasset aldersgruppen for juniorerne. De yngste på 7 – 10 år skal ro 120 meter. De lidt ældre juniorer mellem 10 og 15 år skal se hvor langt de kan nå at ro på 2 minutter for de yngste og 4 minutter for de ældste.

 De ældste juniorer og alle seniorroerne ror alle en distance på 2000 meter ligesom man gør til konkurrencer på vandet. De hurtigste herrer klarer den distance på lige omkring 6 minutter, så der er tale om skarp konkurrence.

 Der er også mulighed for at trække pinslerne ud over længere tid. Stævnet starter med langdistance over 6000 meter. Dette løb forventet at blive sat i gang kl. 10.30

 Holdstafetterne, hvor fire roere skal ro hver 500 meter med udskiftning undervejs, er den disciplin der er mest publikumsvenlig. Der bliver afviklet i to klasser. Roere under 18 år, og en åben klasse hvor alle aldersgrupper kan deltage. Holdet får handicap ud fra deres vægt og alder, og derfor bliver det rigtig tæt til sidst i løbet.

 For sprinterne er der også konkurrencemuligheder. Der roes over 200 meter, som bliver tilbagelagt på mellem 30 og 40 sekunder. Hallen vil være fortættet af spænding under sprinten, fordi det hel er så tæt og afgøres på tiendedele.

 I forhold til en regatta på vandet, er ergometerroning meget mere publikumsvenligt. Man kan følge ”bådene” på en storskærm, og se hvor langt der er imellem deltagerne. Tilskuerne er meget tæt på udøverne, og derfor hjælper tilskuernes tilråb til med, at udøverne presser sig selv til det yderste. Der er derfor lagt op til en spændende dag i hallen.

 

Skriv et svar