Sæsonen 2018 er i gang…

…og forude venter en masse gode ture på vandet i skønt solskinsvejr og helt vindstille vejr. Ind imellem måske også i regn og blæst. Men vejret er ingen hindring for en rigtig roer.

Det var ikke det lune sommervejr der bød sæsonen 2018 velkommen. Det var gråvejr, og ikke mange grader over frysepunktet, men en forholdsvis rolig vind betød, at det alligevel føltes behageligt at stå udenfor foran klubhuset og høre formandens tale og se splitflaget og standeren blive hejst.

Standeren blev hejst af Morten Frimann, som et skulderklap for det store arbejde han gør med træne de unge roere. Steen Kjærgaard bemærkede i sin tale og motiveringen for valget af Morten, at han i sommer kom til skade ved et cykelstyrt, og næsten lige så snart han kunne komme op og gå lidt, stod han i roklubben og hjalp de unge på vandet og var i træningslokalet.

I talen fortalte Steen Kjærgaard, at der nu er lagt op til aktiv sæson med masser aktivitet. Der er de sædvanlige ture i vores eget farvand, som er der er gode traditioner for, og der er ture til andre steder i landet. Nogle ganske få ting er lavet om. Det drejer sig specielt om klubmesterskaberne, som vi vil afholde den 8. september, med håb om at der vil komme flere deltagere end der plejer at være, når klubmesterskabet afholdes ved standerstrygningen. Der planlægges en sensommerfest efter klubmesterskaberne.

Allrede den 7. april har vi åbnt hus, hvor vi håber rigtig mange vil komme for at høre om roklubben, og får en tur på vandet. Steen kom med en opfordring til at rigtig mange medlemmer vil bakke op om arrangementet og tage træningstøj på og tage med på vandet.

Vi har et stort håb om, at vi i år for en del nye medlemmer, så vi ikke kommer ud for, at vi skal aflyse kanindåben fordi der ikke er nogle kaniner at døbe.

Mange jubilarer

Boye Sørensen har været medlem i 55 år

Dan standeren var hejs flyttede hele selskabet op i varmen i klublokalet, hvor der var varm kaffe og kringle. Her fik man en god snak med sine gode rokammerater og der var mulighed for at prøve vores nye klubtøj.

Formanden tog igen ordet, og denne gang var det for at hædre de mange jubilarer, der har været medlem af Næstved Roklub i en årerække. Der blev delt nåle ud for 10, 20, 25, 30, 35, 40, 45 og 55 års medlemskab.

Boye Sørensen fik hædersbevisningen for 55 års medlemskab: Han var formand i 70’erne og har været æresmedlem af klubben siden 90 års jubilæet i 1993. Han har været formand for Gamle Næstved

Niels Jakobsen har været medlem i 40 år

Roere og var en af foregangsmændene for dragebådsregattaen.

Niels Jakobsen fik nål for at have været medlem af klubben i 45 år. Niels – som bedre er kendt i klubben som Nello, var formand for klubben i 90’erne. Nello er også æresmedlem, og han fik denne titel ved klubbens 100 års jubilæum i 2003.

Nello har altid gjort et stort arbejde i klubben og i støtteforeningen Gamle Næstved Roere, hvor han er kasserer.

Nello er nu aktiv i forhold til at få gang i skolesamarbejdet, så Næstved kan komme med på landkortet i forhold til Skole OL.

Torben Olsen har været medlem i 40 år

Torben Olsen har ligeledes været medlem af klubben i 45 år. Han har været formand i 14 år fra 2004 til 2018.

Torben har også altid været aktiv i klubben, hvor han som ganske ung startede sin meget lange bestyrelseskarriere som formand for ungdomsbestyrelsen tilbage i slutningen af 70’erne.  Siden har Torben besat mange bestyrelsesposter i klubben, og senest som sagt som formand.

Formandsperioden var den sportsligt set mest succesfulde periode, hvor Morten Jørgensen har været med på guldfireren og vundet både Guld, Sølv og Bronze ved de seneste tre OL samt flere verdensmesterskaber.