Kaproerne tabte et læs både på vej til kaproning i Maribo i 1965

Boye Sørensen har indsendt disse fine gamle billeder fra 1965, der er kommet frem fra gemmerne. Billederne er fra den gang kaproerne tabte et læs både på vej til Kaproning i Maribo.

På billedet ses: Glen Jensen, Valdemar Clausen, Kaffebrænder og Hanne Michelsen

Drengen med ryggen til på det store langtursbillede på verandaen er blevet pensionist. Så min gamle lejekammerat gav lige pludselig lyd fra sig. Under eftersøgningen af nogle andre billeder – faldt der nogle billeder ud i hånden på ham.

Glenn Jensen og Valdemar Clausen, roede dobbeltsculler

Det er Preben Jørgensen der er på billedet på verandaen. Styrmanden på vores legendariske letvægtsfirer fra 1965. Billederne i dette indlæg er fra oprydningen efter bådstativet blæste af Folkevognen, som ses bagved. Det skete lige udenfor Vester Egede på vej til en kaproning på Maribo Sø. Meget uheldigt. Det vides ikke om kaproerne kunne stille op ved kaproningen i Maribo eller om bådene havde fået for mange skader. På billederne herunder ser det i hvert fald ud til at fireren bliver repareret.

Kaffebrænder (Ole Jensen) og Hansine (Hans Jørgen Andersen)
Gamle Niels (Niels Andersen) i forgrund . og Bo Wenitz i baggrunden og Hansine th.
Letvægtsfireren fra 1965 i båden med roerne: Hansine, Claus Larsen, Niels Andersen og Kaffebrænder

Billedet fra uheldet er unikt fordi det er omtalt i vores jubilæumsskrift fra 2003, hvor billedet den gang ikke var fundet.

William Kjærgaard udtaget til UVM

Dobbeltfireren vinder med en halv bådslængde over herrekaproerne fra Bagsværd-Holstebro.

I forbindelse med den netop afviklede Sorø regatta var der meget på spil for Næstved Roklubs William Damm Kjærgaard. Sammen med sin makker Joshua Mingu (Sorø) skulle de forsøge at kvalificere sig til U19 VM i Plovdiv i Bulgarien 12-15. august på 2000 m distancen i dobbeltsculler. Dysten stod imod den direkte modstander til pladsen, dobbeltsculleren fra Roskilde Roklub og Københavns Roklub. Og det blev en rigtig herredyst over to dage. 

Da tidsforskellen imellem de to både kun var 2,5 sek. tog man i Dansk Forening for Rosport et modigt træk, der peger ud i fremtiden. Man satte de fire seje drenge i dansk ronings kongeklasse, dobbeltfireren, for at teste om de kunne levere en kanontid, som kunne bringe bådtypen til U19 VM – Og drengene klarede cuttet og vandt over alle herreholdene i tiden 06.17.75. Så nu står den på intensiv træning på Danmarks Rocenter i Bagsværd resten af sommeren.

Dermed er William Damm Kjærgaard den første ungdomsroer fra Næstved, der er udtaget til VM. Tidligere har bl.a. den senere tredobbelte OL guldvinder Morten Jørgensen repræsenteret Roklubben på Kanalvej ved VM for herrer. Næstved Roklub takker sine sponsorer for støtte til projektet.

De stolte dygtige roerere. Leander Kalizan (Roskilde), William Damm Kjærgaard (Næstved), Joshua Mingu (Sorø) og Johannes Stenborg Jacobsen(København).

Indkaldelse til generalforsamling

Næstved Roklub indkalder hermed til udsat generalforsamling, som kommer til at foregå onsdag den 25. august kl. 19,00 i Roklubbens lokaler.

Generalforsamlingen skulle have været afholdt i første kvartal, men det har ikke været muligt at afholde generalforsamlingen på grund af forsamlingsforbud som følge af Covid 19 situationen.

I anledning af at generalforsamlingen i år afholdes på en forhåbentlig varmt sommerdag, vil der forud for generalforsamlingen blive afholdt en med start kl. 16.30. Der vil fra kl. 18.30 være tændt op i grillen, og være mulighed for at få en grillpølse før generalforsamlingen starter kl. 19.00

Se indkaldelsen ved at trykke på den grønne knap.

Åbent for indendørs idræt

Fra den 6. maj er der igen åbent for indendørs foreningsidræt.

Det betyder for os, at træningssalen nu igen er åben for træning for hold på op til 25 personer. Følgende retningslinjer skal dog overholdes:
– Børn under 18 år og personer over 70 år må træne indendørs uden resstriktioner, men skal fortsat spritte af, og overholde afstandskrav.
– Personer mellem 18 og 69 skal have et gyldigt coronapas. Det vil sige skal være færdigvaccineret eller have en negativ test der er max 72 timer gammel.
-Der skal være 4 kvm. per person i gymnastiksalen, Undr udførelsen af idræt skal der holdes mindst 1 meters afstand – og helst 2 m.

Vi opfordrer stadig til at bade hjemme, men badet må gerne benyttes – men der må kun være to i bad samtidig.

Svømmehallerne er åbne

Og det betyder at det nu igen er muligt at få taget sin svømmeprøve. Der er en del medlemmer som har en svømmeprøve der er er mere end to år gammel, men nu er der igen mulighed for at aflægge prøven.

Dispensation til 1. august

Bestyrelsen har besluttet at give dispensation for ugyldig svømmeprøve frem til den 1. august. Sørg for at få svømmeprøven i orden snarest mulig og aflever svømmeprøven til et bestyrelsesmedlem eller i postkassen i roklubben.

Klar til rokursus

Rossæsonen er godt i gang, og foråret giver lyst til at komme u di naturen. Derfor er vi nu klar til at byde nye medlemmer velkommen i Næstved Roklub. Rokurset er planlagt, og vi mangler kun at få dig med på holdet…

Informationsmøde 8. april kl. 19.00

gerne vide mere om Næstved Roklub og om rokurset, så kan du tilmelde dig vores virtuelle informationsmøde der foregår på torsdag den 8. april kl. 19.00. Skriv en e-mail til Jan Stampe Jensen og få et link til mødet.

Rokursus starter den 17. april

Lørdag den 17. april har vi første kursus-dag, og derefter går det løs med 7 kursusaftener. Alt dette får du for 250 kr. og så er du medlem frem til den 1. juli. Læs mere om hvordan du bliver medlem her

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Næstved Roklub

Flotte resultater ved Fynske mesterskaber

Lørdag den 6. marts blev den tredje og sidste afdeling af vinterens Mesterskabsturnering i e-kaproning afviklet. Denne gang med deltagelse af 5 roere fra Næstved Roklub.

I den ældste juniorklasse roede William Kjærgaard sig til en meget sikker førsteplads i tiden 6.34,3 med en margin til nummer to på 5 sekunder. Placeringen rakte til en samlet sejr i mesterskabsturneringen og den eftertragtede specialdesignede medalje.

I klassen for kvinder i 40’erne roede Lisa Petersen i fantom tid på 3.37,9 og sikrede sig en bronzemedalje i en meget hård spurt, hvor Lisa kom foran med 3 tiendedele af et sekund. Ud over at være en flot placering og en kanon tid, så var det også personlig rekord.

I herreklassen for mænd i 50’erne blev der også gået til den. Og her havde vi to roere med. Jan Stampe Jensen roede sig ind til en bronzemedalje i tiden 3.19,0 i en personligt bedste tid. Steen Kjærgaard kom ind over stregen som nummer 5 i tiden 3.22.90.

I klassen for mænd i 40’erne roede Morten Thorving sig ind på en niendeplads i tiden 3.15,20, hvilket også her var den personligt bedste tid.

Næste – og sidste udfordring denne vinter – er Åbne Nordiske Mesterskaber som finder sted lørdag den 20. marts. Også her er der tale om en e-kaproning, hvor alle sidder der hjemme eller hjemme i klubben. Allerede nu er der roere tilmeldt fra mange nationer – også uden for norden.

Generalforsamling udsat

På grund af coronasituationen og forsamlingsforbuddet har Næstved Roklubs besluttet at udsætte generalforsamlingen til et senere tidspunkt.

Årsagen er, at generalforsamlingen bør afholdes ved fysisk fremmøde.

Der vil senere blive indkaldt til en generalforsamling med de samme frister som er foreskrevet i vedtægterne og med den samme dagsorden.

Eventuelt indsendte forslag til behandling på generalforsamlingen den 24. februar, vil forsat være gældende, når der findes en ny dato.

3 podieplaceringer ved DM I ERGOMETER

Årets DM i ergometer-roning blev afholdt på trods af corona-restriktioner og forsamlingsforbud den 30. januar. Ikke som det plejer at blive afholdt i Gladsaxe Sportsarena, men hjemme fra i de enkelte roeres egen stue. Det foregik nemlig som et e-roningsevent.

For Lisa Petersen blev det til en 2 plads i masters kvinder 40 – 49 år, i et tæt opgør. Hos de letter kvinder roede Anne Ørsted sig ind på en 3. plads, og det samme gjorde William Kjærgaard i den ældste juniorklasse for drenge, hvor han hele vejen kæmpede hårdt mod en roer fra Færøerne om podiepladsen, men en stærk spurt fra William satte tingene på plads, og sørgede for at de bronzemedaljen blev i den sydlige del af Rigsfællesskabet.

I masters klassen for mænd 50 – 59 år roede Steen Kjærgaard sig til en flot 5. plads, og Jan Stampe kom ind lige efter klubkammeraten på en 6. plads. I masters for mænd 40 – 49 år roede Morten Thorving sig ind på en 8. plads.

Næste e-roningskonkurrence finder sted i marts måned, hvor der er åbne fynske mesterskaber. Så der er stadig et mål med træningen hjemme i stuen.

Jysk Mesterskab til William

Året er startet med en masse restriktioner, og det er ikke muligt at træne i klubben. Men det skal jo ikke forhindre de ihærdige i at træne hjemme i stuen. Juleferien er af flere blevet brugt til at få gjort noget ved formen, og resultatet af anstrængelserne blev i dag testet ved de åbne jyske mesterskaber i ergometer-roning. Stævnet blev selvfølgelig afholdt virtuelt hjemme fra stuer rundt om landet. Men det hele fungererede fint.

William vandt i den ældste juniorklasse

I U19 drenge vandt William Kjærgaard i et hårdt og forholdsvis tæt løb. William lagde sig i spidsen fra start og bevarede sit forspring gennem hele løbet og kom over stregen som den første.

I dameklassen lagde Anne Ørsted hårdt ud og lagde sig i spidsen fra start med en rimelig konrortabel føring. Men hun lagde for hårdt ud og ved 1000 meter mistede Anne pusten, og kæmpede hårdt for at holde maskinen i gang. Hun måtte dog hurtigt se sig overhalet og henvist til andenpladsen.

I masters klassen blev det i klassen for 40 49 år roede Morten Thorving sig ind på en 12 plads.

Bedre gik det for Steen Kjærgaard og Jan Stampe i klassen for 50 – 59 år. Her blev det til en henholdsvis en 8. og en 9. plads.

Næste virtuelle udfordring er den 30 januar, hvor der afholdes Danmarks Mesterskaber.