Løber Amazon-floden ud i Karrebæk Fjord?

Det rigtige svar er nok nej, men d. 2. juni 2016 følte 13 brave roere sig hensat til vildnisset i Amazonas, da de roede op ad Saltø Å for at smæske sig i Is- og Grillhyttens udbud af lækre burgere, sandwiches og is.

Robåde i Saltø Å
Robåde i Saltø Å

Vanen tro blev det en tur med et par morsomme oplevelser:

  • det varede lidt, inden deltagerantallet nåede de 13, for den ærede turleder (nemlig moi) havde valgt ikke at tælle sig selv med som deltager. Det blev derfor nødvendigt at grave Enø ud af kaosset i B&W for at få 12 pladser. Netop som de centnertunge torturinstrumenter og Enø var kommet ud, nåede deltagertallet 13, og vi kunne klare os med to fireåres og en enkel toåres, som var for hånden i forvejen. Skidt, pyt, vi kom da af sted.
  • for guderne må vide lagde en båd til land på højre bred. Det kan godt være, at højre bred virker mere tillokkende som landingssted, fordi der ikke er så mange brændenælder, siv og tagrør. Til gengæld er der masser af vand, mudder, grøfter, pigtråd og køer, der kan bringe en roer på panikkens rand. Den vanlige eksercits for at bringe båden i sikker havn på venstre bred blev udført, og alle 13 deltagere kom op på vejen og vandrede i nogenlunde samlet flok op til fristens hule.

Under lidt forvirring fik alle deres bestilte føde, og vi kunne atter enes om, at Is- og Grillhytten er værd at besøge.

Der var lidt vind både ud og hjem, men ikke mere end det var til at holde ud, og ikke nok til at nogen blev våde.

Jørgen Dissing

Skriv et svar