Forårsrengøring på Svinø

Lørdag den 29. april skyder vi langturssæsonen i gang med standerhejsningstur til Svinø. Her skal standeren sættes op i flagstangen på vores grund på Svinø, som et vidnesbyrd om, at vi nu er klar til langture. 8 roere har meldt sig til at markere dagen med en god langtur.

For at få gjort grunden klar til sæsonstart brugte Birthe, Lisa, Jørgen og Morten torsdagen på at rydde op, gøre rent og smide ud. Igennem mange år er der adskillige mærkelige ting som er endt på Svinø – garanteret i en god mening, men i dag blev en del af det kørt på genbrugsstationen.

Toiletterne sørgede Birthe for blev  rengjort. Og der blev gjort virkelig hovedrent i toiletbygningen. I starten blev bygningen omtalt som lokummet, men efterhånden som dagen gik og der blev flottere og flottere blev rummet omtalt som “badeværelset”. Så var det også at vi stoppede med at gøre mere rent, inden det blev til spabadet.

Køkkenet gav Lisa en ordentlig omgang. Da vi åbnede for vandet i brønden, var vi meget bange for, at der var noget galt med rørene ind til vandhanen, da der kun kom en meget svag stråle ud når man åbnede. Da vi ikke kunne se nogle utætheder fik vi den ide, at skrue filteret af, og lige pludselig kom der faktisk vand ud. Efter nogle timer i afkalker blev filteret sat på igen, og så virkede det bare som en helt ny vandhane. Køkkenskabene blev tørret af, og der blev vasket op. Og inden vi var færdige lignede køkkenet en hel million.

Jørgen klarede oprydningen udenfor. Traileren var fyldt med brænde på vejen derud, og det skulle selvfølgelig læsses af. Men vi skulle jo nødig køre tilbage til Næstved med en tom trailer. Og det kom vi heller ikke til. Den legendariske grill, der har været på Svinø i mands minde, men nu er totalt gennemtæret af rust, røg ud til gammelt jern. Samme vej røg de gamle rustne borde som har været derude i rigtig mange år, men som har set bedre dage. Gamle vinduesrammer der har ligget dernede i mange år røg ud sammen med de to utætte toiletter som har samlet støv og skidt. Der blev alt i alt ryddet godt og grundigt op.

Redskabsskuret var fyldt godt op med alt muligt, som var blevet smidt ind efterhånden, og det var ret uoverskueligt at se hvad der var i rummet. Det var virkelig ulækkert, beskidt og støvet. Morten sørgede for at alt blev taget ud. Gamle maling-bøtter blev smidt ud og der blev fejet ned over det hele. Vinduerne blev pudset, og det er vist ikke sket i mange år. Det endte faktisk med, at man kunne se ud af ruderne. Alle andre vinduerne sørgede Morten for blev pudset, så nu kan man se vandet både fra redskabsskuret og fra køkkenbygningen.

Efter nu at have brugt en dag på at rydde op og gøre rent, er det vores håb, at alle vil være med til at holde huset pænt. Når man har brugt service skal det vaskes op og sættes på plads. og man skal rydde op efter sig selv når man har brugt huset.

Med  håbet om en dejlig langtussæson og mange gode timer i sommerhuset.

Birthe, Lisa, Jørgen og Morten

Så er Svinø ved at blive gjort forårsklar
Så er Svinø ved at blive gjort forårsklar
Oprydning og rengøring i hytten.
Oprydning og rengøring i hytten.

Skriv et svar