Flot 2. plads til William ved DM

Lørdag den 6. oktober  blev der afholdt DM på Sorø Sø. For en oktoberdag var det rigtig fint vejr, og som roer var det næsten perfekte forhold til afviklingen af årets Danmarks Mesterskaber.

Første løb startede ved daggry kl. 7.30, og her lagde den smukke røde himmel sammen med lidt “mosekonebryg” over søen, de smukkeste rammer om starten på DM.

Allerede kl. 7.56 skulle William i aktion i singlesculler junior B, hvor det første indledende løb skulle roes. Derfor havde William været oppe allerede kl. 5.00 i Næstved for at have spist morgenmad, så kroppen havde noget at arbejde med til dagens strabadser.

Det indledende løb gik som det skulle med en 2. plads og dermed en sikker plads i A-finalen.

Allerede kl. 9.04 lå William klar til start i endnu et indledende heat. Denne gang i dobbelsculler sammen med Svante Witt fra Bagsværd. Det blev til en 3. plads hvilket gav en plads i B-finalen.

Så var det blevet tid til lidt restitution inden finalerne, der startede kl. 12.30. Kl. 12.58 gik starten i A.finalen i singlesculler. Det blev et meget tæt og spændende løb, hvor der var kamp om de tre første placeringer. Det lykkedes dog ikke for William at komme først over stregen, men det var tæt, og det blev derfor en flot og ærefuld 2. plads.

Klokken 16.33 var det dobbelsculleren med Svante fra Bagsværd det gjaldt. Det var et fint løb, men forholdene var blevet noget hårdere sidste på eftermiddagen, hvor det blæste noget op, hvilket gav en pæn modvind. Det kan ses på tiderne der var 35 sekunder langsommere end i indledende William og Svane tog 2. pladsen i et løb hvor spredningen var rimelig stor.

Næstved Roklub havde kun William Kjærgaard med som aktiv udøver. Men bag kulisserne var Næstved Roklub rigt repræsenteret på med tidtagere, overordnede ansvarlig for den tekniske afvikling i computersystemerne, motorbådsførere og dommer.

DM er sidste konkurrence på kortbane i denne sæson. Vintersæsonens ergometerstævner skyder vi selv i gang lørdag den 24. november hvor vi afholder Sjællands Mesterskaber i ergometerroning på Ellebækskolen.