DM på (ekstra)kortbane

Næstved Roklub deltog med tre deltagere ved DM i kortbane – i år halvt så lang som normalt – i Holstebro. Morten Jørgensen, Malthe Kaptain og Anna Frimann brugte en weekend i det jyske. De skulle alle tre først ro søndag morgen, så Morten fik lige afprøvet sin båd i de hjemlige vande på kanalen i Næstved lørdag formiddag, inden båden blev lagt på traileren og kursen blev sat imod det Vestjyske.

Anna Frimann var den første Næstved-roer på vandet søndag morgen, hvor der var indledende kl. 7.48. Hun var frisk fra morgenstunden, og kvalificerede sig til finalen ved at blive nummer 2 i det indledende løb. I finalen blev Anna placeret lige udenfor medaljepodiet – på en 4. plads, slået af Århus, Holstebro og Roskilde.

Malthe Kaptain var den næste Næstved-roer på vandet. Hans indlende løb i drenge junior A blev sat i gang kl. 8.00. Det var et meget tæt løb mellem de 4 første, og Malthe fulgte rigtig godt med hele vejen, men måtte se sig henvist til 4 pladsen i det indledende løb hvilket ikke rakte til en plads i finalen.

Klokken 8.42 var det Morten Jørgensens tur i herre letvægtssinglesculler. Han klarede sig som forventet fint i indledende og kom uden det store besvær i finalen. Men i finalen måtte Morten sande, at det ikke er helt det samme at ro singlesculler som firer uden styrmand. Og 15 km. træning i singlesculleren trods alt ikke var nok til at kunne komme på podiet ved DM over 1000 meter. Morten sluttede på en 5. plads i et utrolig tæt opgør med mindre end 2 sekunder op til en 3. plads.

DM markerer normalt afslutningen på sæsonen, men der er stadig en regatta tilbage for Anna Frimanns vedkommende. Hun er udtaget til Baltic Cup, som roes i Hamborg den 2. og 3. oktober.