Beretning fra en dejlig dag på Præstø Fjord

En flok roere fra Næstved Roklub fejrede Roklubbens fødselsdag med at drage på langtur på Præstø Fjord. Her er beretningen fra Turen – forfattet af Gitte Carlsberg:

Næstved Roklub på tur

Vi var: Flemming, Jørgen, Anne, Randi og undertegnede, som mødtes til rotur i NR kl 9 lørdag morgen den 9. Juli.

Jørgen lagde en ny støvsuget bil til – dejlig rumlig bil i øvrigt. Randi ville støde til i Præstø. Humøret var højt, der blev lagt ud med :”det kan øse det kan pøse det kan regne” af de 2 spejdere ombord i bilen, så var stemningen lagt.

Poul fra Præstø Roklub modtog os, gav os fin betjening og vejledning. Båden Fed blev vores hjem de næste ca 5 timer, i starten tør, men så kom vi ud på åbent vand i fjorden, 8 m/s er ellers ikke så galt, men bølgerne kom på et tidspunkt rullende bagfra og op i båden, først blev min ryg og rumpen våd, så blev det Randis tur osv. Ingen kom tørre i land, men vi slap heldigvis for regn fra oven, det blev kun nogle få dråber.

Hele turen foregik i høj stemning – og vi drak ikke, fik kun vand indenbords og udenbords:) men naturoplevelser både i virkeligheden, men vi var 5 meget fantasifulde mennesker, pludselig var vi i Sverige, der var både elgko og oddere, klipper og bjerge. Lidt småfestlige var vi da alle og med på ideen, slutteligt manglede vi kun en isbjørn, den så vi desværre ikke.

Frokosten blev indtaget på Madderne, hvem havde glemt sin frokost (madder)hjemme i køleskabet, mig, men det er jo sociale mennesker jeg var sammen med, så en ostemad fra Flemming og en æg/reje mad fra Randi, hjemmebagt kage, bolsjer og kirsebær, så klarede alle det lille problem.

Tænk der var en hel flok køer, der gloede efter os, da vi roede fra Madderne. Anne blev vildt forelsket i en hvid ko med sorte ører, den fulgte os med øjnene længe. Den blev til sidst alligevel på Madderne. Sikkert godt for Annes terrasse.

Slutteligt fik vi et dejligt varmt bad i roklubben, det var bare så skønt – lige hvad vi trængte til efter alt det kolde fjordvand på ryggen.