Atter en langtur med succes

Denne gang ud fra Sakskøbing. Blandt deltagerne; Inge, Gitte, Sisser, Flemming og Jørgen; var der lidt uenighed om turens destination – flertallet mente, vi skulle til Bandholm, men Flemming mente, at vi skulle til Bornholm og var lidt bekymret derover – forståeligt nok. Måske var det snarere Bandeholm; der røg i hvert fald et par finker af fadet under frokosten.

Nå, men hvor om alting er, så har Sakskøbing et så smukt rofarvand, at det kan anbefales for andre roere. Det var næsten som at ro ud fra Hundested for år siden, fordi vandet var klart og smagte af salt, desuden var der, ligesom i Hundested, en færgerute – tæt løb på opleveren mellem de to.

Vi var blevet stillet et rigt dyreliv i udsigt, bl. a. gravænder, gråstrubet lappedykker, havørn og marsvin. Nu var det jo ikke en BBC naturudsendelse, så vi måtte nøjes med gråstrubet lappedykker, svaner, måger og terner. Absolut ingen havørn eller marsvin, men pyt trods alt.

Vejret er ustadigt i disse dage, og vi var forberedte på lidt bygevejr, men bygen kom først, netop som vi var kommet i land og skulle til at nyde vores medbragte pemmikan. Der blev taget en lynhurtig beslutning om at stjæle et bord/bænkesæt fra kajen og rykke ind i optimistjolleklubbens bådeskur, hvor vi kunne nyde vejret. En byge går jo hurtigt over, så der blev snart taget en kontrabeslutning, og vi rykkede arrangementet tilbage på kajen, hvor vi nød kaffe, kager og slik.

Sjovt nok havde vi modvind på udvejen, men vind fra forskellige retninger hjemover. Hu -hej hvor det gik hjemad, selv om det først var de sidste kilometer, at vinden besindede sig til at blive ren medvind.

Saxkjøbing Roklubs klubhus brændte ned til grunden i 2004, og nu har klubben et fint, nyt hus, som vi blev vist rundt i. Dejlig svalegang på førstesalen med udsigt over vandet, et træningslokale tæt pakket med romaskiner, crosstrainer, stepbrædt og andre torturinstrumenter. Højloftet bådehal med gode adgangsforhold til bådene.

Ligesom NR har Saxkjøbing Roklub passeret de 100 år, og vi modtog et eksemplar af deres jubilæumsskrift, som bliver lagt i vores klubhus til fri afbenyttelse.

Jørgen Dissing

Frokost i Bandholm Havn