Atter en fællestur med succes vol. 2

Pause og mad på stranden
Pause og mad på stranden

Denne gang ud fra Skælskør. De næsten sædvanlige deltagere Stisser, Flemming og Jørgen med forstærkning af Anne og Frederik. 

I Skælskør blev vi vel modtaget af Per, Keld uden j og fru Keld, der ellers lyder navnet Kirsten, der ledte os sikkert rundt om Agersø. 

Ja, De læste rigtigt ”rundt om Agersø”. Vejr, bemanding og interesse gik op i en højere enhed således, at min gamle drøm om en Agersø-tur blev realiseret. Og hvilken tur? Bliden modbør og mindre bølger fra Skelskør Roklub og til sydspidsen af Agersø, derefter i læ med svag rygvind. Dertil masser af tørvejr og sol, hvor smukt kan det blive? Udsigt til Egholm, strandene på Agersø med forblæste træer, rent og klart vand og med skorstene på Stigsnæs som et konstant pejlepunkt. Masser af andefugle, edderfugle og så vidt vi kunne se i modlyset grågæs samt en enkel hejre (en flyvende en, ikke en turdeltager). 

Formiddagskaffe med kage og Holstebroungdomskaproningsslikrester blev nydt med sand mellem tæerne og udsigt ud over Storebælt med trafik af skibe noget større, end vi er vandt til på Karrebæk fjord.

Rundt om sydspidsen på Agersø og ind i en beskyttet bugt, derefter landgang for frokost med mere kaffe og slik i et fuglereservat, heldigvis åbnet for adgang efter fuglene er færdige med at yngle. Fred og ro, et enkelt flot sejlskib sejlede forbi med Sjælland i ryggen.  

agersoe-rundt-10Ligesom vi, døjer Skelskør Roklub også under GPS-opmålinger. Pludselig er turen skrumpet lidt i forhold til de gode gamle dage. Vi havde flere GPS’er slået til, og selv om vi fik forskellige resultater, kunne vi hurtigt blive enige om, at 35 km var et smukt tal. Det var 35 km, der var en lise for sjælen, og man kan kun ynke de personer, der ikke tager muligheden for sådanne gode oplevelser. 

En god dag i hinandens gode selskab og med en opfordring til at deltage i de kommende fællesture. Der er allerede en tur den 4. sept., nemlig Fisk og fadøl til Karrebæksminde – prøv det, prøv det.

 

 

Jørgen Dissing

 

Skriv et svar